A gumiabroncsok használatáról

 A gumiabroncsok használatáról általában: ami soha ne maradjon ki!

 

Sokan tudnak úgy általában arról, hogy ha nagyot fékez az autóvezető, akkor a gumiabroncs kopik és egyenlőtlen lesz, valamint hamarabb sérülhet meg. De kevesen tudnak olyan dolgokat, amelyeket elárulunk ebbe a cikkben.


Ha nem tudtad volna a gumiabroncs sérülése vagy netán öregedése idő előtt indokolttá teheti a cseréjét annak, hiszen sok az olyan ok, amitől ez bekövetkezhet.Nagyon fontos, hogy ellenőrizd rendszeresen a gumiabroncs nyomását, állapotát valamint a futófelületi mintázatának magasságát, amelynek a hatósági előírások után a kopásjelző mintaárokban mérve, legalább 1,6 milliméternek szükséges lennie. Indokolt azonban és javasoljuk is neked, hogy a vízre felúszás elleni védelem, valamint a fékezési tulajdonságok megőrzése miatt, a gumiabroncsokat már a minimális mintázati magasság elérése előtt cseréld le. Hiszen jobb előbb, mint mikor már defektes állapotban van és az út mellett maradsz miatta. Nyári abroncsoknál két mm, illetve téli abroncsoknál négy mm, széles-hatvanötösös, vagy annál kisebb keresztmetszeti arányú abroncsoknál három mm mintaárok magasság elérése már veszélyezteti a biztonságosan történő kocsi vezetést.A kerekeket a nagyobb futásteljesítmény érdekében végett javasolt 10 000 kilóméterenként megcserélni. Ám felhívnánk arra a figyelmeteket, hogy a kerekek megcserélése a kerékhajtástól, valamint a gumiabroncs kopásától függőeneltérő lehet és valószínűleg az is lesz. Igen nagy odafigyelést igényelnek a meghatározott forgási irányú gumiabroncsok.


Ha a kerekek megcseréléséről van szó, akkor javasoljuk a keréktárcsák valamint a gumiabroncsok ellenőrzését is, de a kerekek kiegyensúlyozása is ajánlott, ajánljuk, hogy a kerekek cseréjével forduljon szakműhelyhez!

2013.09.21.


Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink