A gumiabroncsok kiválasztása

Mit kell szem előtt tartani?



Mindenki legalább egyszer kerül abba a helyzetbe, hogy gumiabroncsot legyen szükséges vásárolnia. Ilyenkor jönnek azok a kérdések, hogy: mi alapján válasszak, melyek a legjobb márkák, és így tovább.



Amennyiben szeretnénk hosszú ideig problémamentesen használni a gumikat, akkor ajánlott újat vásárolni, és nem éri meg olcsót venni. Ezzel persze nem azt akarjuk sugallni, hogy a drágák azok feltétlenül jobbak lennének. Vásárláskor azt tanácsoljuk, hogy vedd figyelembe a gépjármű gyártójának előírásait, azaz, hogy melyek is az ajánlások, valamint a hatóságok által történő műszaki jóváhagyás feltételeit is jó szem előtt tartani. Nagy figyelmet kell szentelni a gumiabroncs terhelhetőségére, és legnagyobb sebességére utaló, a gumiabroncs oldalfalán található indexekre is oda kell figyelni!








Sokan nem tudják, de a sebességnövekedés esetében csökken a gumiabroncs terhelhetősége is.Ha gépkocsid ABS vagy ASR berendezéssel van ellátva, vagy 4 x 4-es, meghajtású, és az első-hátsó tengelyekre eltérő méretű gumiabroncsokat kívánsz mindenképp felszerelni, figyelj nagyon a legördülési kerületre, olvasd el figyelmesen az abroncs és-vagy a járműgyártó ajánlásait.Amennyiben a kocsi gyártója által előírt elsőszerelésű gumiabroncsoktól eltérő méretű abroncsokat kívánnál esetleg felszerelni, vásárlás előtt kérdd ki mindenképp a szakember véleményét! A gyári szereléstől eltérő méretű keréktárcsa vagy gumiabroncs felszerelése jármű átalakításnak számít, és bizony ehhez már hatósági engedély kell hozzá.



Fontosnak találjuk még azt is megjegyezni, hogy az új gumiabroncsok felszerelése előtt ellenőriztesd a futóművét kocsidnak, lengéscsillapítóját, és kormányművét is ajánlott áttekinteni a szakembereknek. A gumiabroncsok felszerelését kizárólag szakműhelyben, és szakemberekkel kell végeztesd!

2013.09.19.


Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink