A legajánlottabb nyárigumik

Az igen elismert német autóklub, az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) idén is kiadta a nyárigumi tesztjét. Számos gumi nagy sikereket könyvelhetett el, köztük a Hankook, a Kingstar, a Toyo, illetve a Barum gumimárkák is. Egyetlen egy márka bukott csak meg a teszten, a szakértők a Sailun kínai gumiabroncsot elégtelennek ítéltek a teszt során.


A fent említett, kimagaslóan jól szereplő gumik száraz úton, nedves úton is egyaránt állták a sarat, illetve a kényelem, az üzemanyag fogyasztás és a kopás szempontjából is a legjobbak közé sorolható. A több évtizede vizsgálja a gumikat, s az idei év során kimagasló eredményeket értek el bizonyos abroncsok.


A Hankook Kinergy nyári gumi sem maradhatott dicséret nélkül. A Hankook gumiabroncs gyártó legnagyobb és leggyorsabban terjeszkedő gumiabroncs gyártó, amely mindig is arra törekedett, hogy ügyfelei, az üzemanyag takarékos megoldásoknak köszönhetően, mindig kevesebb üzemanyag felhasználást érjenek el. Ha a Hankookról van szó, akkor természetesen említést érdemel a forradalmi nano-méretű szilika részecskékkel történő fejlesztés, és a modernebbnél modernebb keverési technológiák. Ezeknek eredményeként a vizes úton történő fékezési teljesítmény magas színvonalú, már-már a száraz útéhoz hasonló. Ezt a méltán híres gumiabroncs márkát két szóval is lehetne jellemezni, kényelem és hatékonyság. A hatékonyság az üzemanyag fogyasztás terén mutatkozik meg, míg a kényelem jól érezhető a rezgésszabályozó technológia segítségével.

Hankook Kinergy K425 nyári gumi


A Kingstar SK70, egy másik elismert nyári gumiabroncs sem maradhatott ki a listáról, mely a teszten megannyi kritériumnak felelt meg, nem alacsony pontszámot elérve. Nem árt tudni a Kingstarról, hogy több mint hetven éve kliensei minden igényének kielégítésére törekszik a gumiabroncsokat illetően. E gyártó fő jellemzői közé sorolható a modern, egyenletes és kiegyensúlyozott teljesítmény, a páratlan vízelvezető jelleg, a nagyon alacsony zajszint, illetve a kényelmes futás és a magas futásteljesítmény már csak hab a tortán. Nem meglepő hát, hogy magas színvonalú termékeket szívesen választják az ügyfelek. Ezek a nagyra becsült abroncsok a modern technológia megoldások segítségével születnek, számtalan teszt, kritérium és ellenőrzés előzi meg a Kingstar abroncsok piacra kerülését.

Kingstar SK70 nyári gumi


Nem maradhatott le az elit listáról a Toyo sem, a Japán gumiabroncs az egyik legjobbnak bizonyult a vízelvezetés és az üzemanyag fogyasztás terén. A Toyo 1945 óta hódít, s nem csak Európában, hisz az Egyesült Államokban is nagy sikernek örvend. Kimagasló színvonalát mi sem példázza jobban, hogy az amerikai autósport egyik kulcsfontosságú szereplőjévé nőtte ki magát az évek során. A Toyo gumiabroncsot számos tulajdonsága teszi egyedivé és profivá. Az elsőrendű vízelvezetési képességnek köszönhetően a vizes úton történő fékezési teljesítmény mindenképp egyedülálló. A Toyonak hála a pénztárcát is kímélni lehet, ugyanis az üzemanyag fogyasztás is korlátozódik, illetve csökken, mindezt a kisebb gördülési ellenállás elérésével történik. Az minimális menetzaj és a vezetési kényelem remek párost alakít, ha erről a gumiabroncsról van szó, nem is beszélve a gumik hosszú élettartamáról és futásteljesítményéről.

Toyo CF2 PROXES nyári gumi


Senkit sem lepett meg, hogy a Barum Bravuris2  nyárigumi is szép helyezést ért el a teszten, számos fontos kritériumnak megfelelt, ismét bizonyítva az elsőrangú jelleget. A Barum gumiabroncs gyártó fő szempontja az, hogy megbízható gumikat gyártson, olyanokat, amelyek kritikus kormány-mozdulatok esetén is megállják a helyüket, vizes úton is kiváló fékezési teljesítményt nyújtanak, és csökkentett gördülési zajjal járnak. Nem szabad megfeledkezni az elismerésre méltó megoldásnak számító nagyobb futásteljesítményről sem, mely során az abroncs teljes körű teljesítménye is javulást mutat. A Barum gumiabroncs nem okoz csalódást azoknak, akik kiemelkedő gumit szeretnének jó áron, hisz a gyártó elve nem más, minthogy minden ügyfék príma abroncsot kapjon jutányos áron. Természetesen a jó ár és az felső kategóriás jelleg mellé jár a biztonságos vezetés is, mely elengedhetetlen, ha a Barumról van szó. 


Barum Bravuris2 nyári gumi


E négy gumiabroncs remek választás lehet a nyárigumi választása esetén, mindegyik abroncs kimagasló eredményekkel támasztja alá, hogy megéri ezeket választani, hogy vásárlás esetén nem okoz majd csalódást évek múltán sem, legyen szó teljesítményről, üzemanyag fogyasztásról, vizes úton történő fékezésről, biztonságról, vagy akár a kényelmes, zajmentes vezetésről.

Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink