A legjobb gumiabroncs márkák

A gumiabroncsok az autók egyik fontos kellékei. Ezek biztosítják az erőátvitel az út és a jármű között. Éppen ezért fontos, hogy minősége jó és az autóhoz megfelelő legyen. Ebben a cikkben egy pár márkáról olvashat egy-két érdekességet mindenki, aki szereti a gumikkal kapcsolatos újdonságokat, érdekességeket.

Bridgestone gumiabroncs


Kezdjük a Bridgestone-nal! 1931. március 1-jén egy japán úriember, Shojiro Ishibasi megalapította a Bridestone Corporation-t Japánban. A cég jelentése „kőhíd” és az „ishibasi”-ból ered. A gyár leginkább Észak-Amerikában és Európában teljesít. Ott nagyobb igény volt termékeikre, így otthon a fejlesztés visszaesett. Hivatalos felmérések szerint jelenleg több mint 140 gyárat működtet több mint 24 országban. Az amerikai Firestone és Dayton gumiabroncsok is a Bridgestone gyáraiban kerülnek előállításra.

Michelin gumiabroncs


A Michelint 1889-ben alapította Michelin Eduard Franciaországban. Jelenleg övé a világ legnagyobb gumigyára. Gyártási tevékenységükről annyit kell tudni, hogy 69 gyáruk van összesen 18 országban. 115 ezer alkalmazottjuk van, melyek közül hat ezer kutató-fejlesztő. Évente 184 millió abroncsot gyártanak le, nettó árbevételük kb. 20 milliárd euró.


Pirelli gumiabroncs


Egy másik híres gumiabroncsgyártó cég a Pirelli. A vállalatot Giovanni Batista Pirelli alapította 1872-ben Milánóban. Gumigyárat először 1950-ben nyitottak a Pirelli-toronyházban. A vállalatnak jelenleg 160 országban van leányvállalata, 20-ban anyavállalata, melyekben 10 ezer munkást foglalkoztat.


Pirelli gumiabroncs

A negyedik gumiabroncs gyártó cég, a Continental, amely Európa szerte ismert, ő is kiváló gumikat gyárt. A vállalatot Hannoverbe 1871-ben alapította kilenc bankár. 1882.-től jelenik meg az ágaskodó pariba, mint jelkép. A cég ma a világ ötödik legnagyobb autóipari beszállítója, Európában pedig második. Világszerte 160 ezer embernek ad munkát.

Ennyit a különböző márkákról. Az interneten számos elemzést találhatunk egy-egy márkával és típussal kapcsolatban. Lévén, hogy egy gumiabroncs több mint 80 ezer km-re is elegendő lehet, érdemes jól megfontolni a választást, hogy ne menjen tönkre idő előtt. Vannak minőségi és olcsó termékek, de vannak gyengébbek is, melyek tényleg a stabil, lassabb vezetési stílus esetében is okozhatnak gondot. Vásárlás előtt inkább minőségi, neves márkák abroncsait érdemes választani, lehetőleg akciós áron, így az árfekvés is jó lesz.

2013.09.26.


Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink