Defektmentes abroncs - létezik ilyen?

Bizonyára is veled is előfordult már, hogy haladtál kocsiddal és egyszer csak durrr… defektes lett a gumiabroncs és nem tudtál még a legközelebbi parkolóba sem eljutni. Kellemetlen helyzet, ám bárkivel bármikor előfordulhat. A neves autógyártók azt tűzték ki célul maguk élé, hogy ne kelljen a kocsiba már pótkerék ezután.



Jó is lenne, ha nem lenne rá szükség! A lényeg, és ami az ő szemük előtt lebeg az, hogy a jövőben olyan abroncsok kerüljenek az autódra, amelyek mellett nem kell pótkerék, ugyanakkor egy defekt esetén kisebb sebességgel ugyan, de tovább lehessen haladni. A meghosszabbított mobilitási igényre a különböző nagy gumiabroncs gyártók természetesen nem egyformán reagáltak. A mobilitás fenntartására a Continental két különböző technikai megoldással reagált és piacra lépett.



Az első nem volna más, mint egy támasztóprofilos biztonsági abroncs, amelyet úgy hívnak, hogy SelfSupportingRunflatTyre abroncs, a második pedig a Conti támasztógyűrűs biztonsági abroncs, angolul ContiSupporting Ring abroncs. Mindkét esetben egy, a gumiabroncs nyomásvesztésére figyelmeztető rendszer beépítése szükséges, amely nélkül ezek a remek abroncsok nem szerelhetők fel. Ez a profi berendezés nem tesz mást, mint figyelmezteti, a vezetőt, ha a gumiabroncs nyomása egy előre meghatározott érték alá csökken.



Az egyik ismert autógyártó vállalat csak a példa kedvéért, azzal válik érdekessé, hogy egy körülbelül százötven kilométeres, defekttel megtehető távolságot ígér, amely valljuk be nem kevés, és egyidejűleg magas szintű kényelem adott a járműben utazók számára. Kevesen tudják, pedig jó tudni, hogy a defektes SSR gumiabroncsokat nem szabad javítani. Igen rövid útszakaszt kivéve, nem szabad a járműre SSR és hagyományos abroncsot együtt feltetetni semmiképp még tengelyenként sem, hiszen a normál abroncs nem bír a többi kerék továbbmenési tulajdonságával.


defekttűrő gumiabroncs




Abroncsvásárlás esetén érdemes szétnézni webáruházunkban is, ahol számos márka közül lehet válogatni, legyen szó akár téli akár nyári gumikról, de rendelkezünk négyévszakos abroncsokkal is.


2013.09.24.



Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink