Michelin Alpin 5 téli gumiabroncs

    A Michelin Alpin 5 téli gumiabroncs 27 különböző méretben és indexben kapható a piacokon 195/65R15 mérettől 225/55R17 méretekig. Az új Michelin Alpin 5 téli gumiabroncs két csúcstechológiás megoldásnak az ötvözete. Az egyik ötvözet a gumikeverék összetételében rejlik a másik pedig a futómintázat kialakításában.  
    Az INNOVTATIVE TREAD COMPOUND TECHNOLOGY-nak köszönhetően kiváló teljesítmény jellemzi száraz, nedves és havas utakon egyaránt. Ezt az eljárást a Michelin először alkalmazza a téli gumik esetében, ami azt jelenti, hogy speciális, funkcionális elaszomereket adagol a gumikeverékbe. Ezek homogenizálják a magas szilícium-dioxid tartalmú keveréket. Ezek hatására nedves és havas útfelületen a tapadás javul, továbbá megmarad a gumiabroncs energiahatékonysága. Az új gumikeverék a Michelin negyedik generációs Helio Compound technologiával készül. Alacsony hőmérsékleten javul a gumiabroncs hatékonysága, mely a keverékbe kerülő napraforgó olaj előnye. 
A futófelület mintázatát három különleges tulajdonság jellemzi.
FOGASKERÉKHATÁS: a hó leküzdésére és a vizen felúszás ellen: a gumiabroncs futófelületét erőteljesen szabdalt, forgásirányos mintázatkialakítás, továbbá speciális gumiblokkok és az előző generációhoz képest 17 %-kal nagyobb csatornázottság arány jellemzi. A kötött forgásiránynak, a speciális gumiblokknak és az erőteljesen szabdalt mintázatkialakításnak köszönhetően javul az erőátvitel. Az oldalirányú vízelvezető csatornáknak köszönhetően pedig a vízelvezetés lett hatékonyabb, ezáltal csökken az aquaplaning kockázata.
    KAROMHATÁS: a jobb vonóerőért havas útfelületen: a gumiabroncs vonóereje növekszik, mivel a futófelület lamellái számtalan apró karomként kapaszkodnak az úton. Minél több speciálisan kialakított mintázati elem és lamella található egy futófelületen, annál inkább növelhető a vonóerő. Ez az új fejlesztésű téli gumiabroncs 12%-kal több speciális mintázati elemmel, 16%-kal több lamellával és 17%-kal nagyobb csatornázottsági aránnyal rendelkezik.
    TALPNYOMÁS-HATÁS: a pontos kormányozhatóság érdekében: Stabili Grip technológia által a szintén speciálisan kialakított mintázati elemek és irányuk az önzáródást segítik. A tapadás annál jobb, minél nagyobb a gumiabroncs felfekvési felülete.(15.10.14)

Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink