Miért lett nyerő a Continental TS850?

 Az abroncsok piacra dobása után sokan szinte cápaként csapnak le azokra, és alig várják, hogy kipróbálhassák. Van aki amatőrként teszteli és írja le a véleményét, de olyan is van, aki minden szempontot alaposan figyelembe vesz és komolyan elemzi azokat. A Continental Conti Winter Contact TS850 az egyik legnívósabb rangsorolásban a legjobb helyen végzett, hiszen számtalan olyan tulajdonsága van, amellyel a többi abroncsot maga mellé utasította.

Continental TS850


Mik is azok a szempontok, amelyek révén egy abroncs megkaphatja a legkiválóbb gumi címet?


Vegyük sorba! Előszőr is ami tesztelésre kerül, az a száraz és a nedves úton való tapadás. Ez koraőszi és téli időszakokban aktuális, amelyet ha alaposabban megnézünk, akkor a téli szezon legnagyobb részét képezi. Emiatt erre kell a legnagyobb figyelmet fordítanunk, hiszen a legtöbbet száraz vagy nedves úton közlekedünk és abban kell egy biztos partnert találnunk. A Continental Conti Winter Contact TS850 kiváló helyezést ért el. A következő jellemző a száraz úton való fékezési jellemzők, amelyek a balesetek elkerülése érdekében ismételten rendkívül fontosak - ezen a területen is szinte hibátlan volt.


Ekkor következik a nedves úton való tapadás, amely esős időben akár életet is menthet. Hiába is vagyunk elővigyázatosak, ha az időjárás sajnos ellenünk dolgozik, ám a szóbanforgó gumival az ilyen körülmények sem lehetetleníthetik el a közlekedésünket. A tél szempontjából a havas úton való tapadást is figyelembe kell venni, amely nem csak akkor szignifikáns, ha éppen a hegyekben autózunk, hanem egyszerű városi viszonyok között is jó, ha biztonságban tudjuk magunkat - a Continental Conti Winter Contact TS850 ezen esetben sem hagy cserben. Lehet, hogy kevesen veszik szempontul a kényelmet, de az is fontos szerepet játszhat, hiszen egy gyengébb minőség esetében a bizonytalan futófelület igenis az utastérben is érződhet. Ide lehet még sorolni a belső és külső zörejeket, amelyek a gumik esetében is észrevehetőek, nem csak az autó alkatrészeit vizsgálva. Legutólsó kritérium a gumikopás lehet, amely minél kisebb értéket fed, annál minőségibb gumival állunk szemben és annál tartósabb lesz az. Mindezen szempontokat megvizsgálva, a Continental Conti Winter Contact TS850 márka került ki győztesen, amely 2013-ban eddig kiválóan szerepelt. Fontos, hogy mindezen kritériumokat alaposan átvegyük, hiszen ez alapján lehet egy átfogó képet alkossunk egy adott abroncs fajtáról.


Continental TS850

2013.11.09.  


Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink