Milyen eredményt hozhat ki egy abroncs teszt?

Az emberek nem fordítanak mindig kellő figyelmet az abroncs tesztekre, hanem igyekeznek inkább a legolcsóbb gumikat beszerezni és azokat használják az adott időszakban. Aki igényesebb, az szeretné elkerülni a gyors   kopást vagy éppen a külső zörejeket, amelyekkel bizony szembe kell néznünk, ha egy alacsonyabb kategóriás gumit vásárolunk meg.

Hogyan válasszunk autógumit?

Úgy, hogy előszőr is összesítjük a különböző tesztek végeredményeit és azok alapján felállítunk egy fontossági sorrendet, hogy számunkra mi az, ami létfontosságú: az ár, a tapadás nedves úton, a kellő fékezés, stb. Ilyen tesztekből sokat találhatunk az interneten és nagy segítséget jelenthetnek, hiszen nem ugyan arra van szüksége mindenkinek, hanem vannak akik vizesebb utakon járnak illetve akik csak a város területén járnak autóval, azok lehet, hogy a szárazabb időre keresnek megfelelő gumikat. A tesztekben külön kiválaszthatjuk azt a gumit, amiről éppen bővebb információt szeretnénk megtudni és részletes leírást kaphatunk arról, hogy azok éppen mennyire járulnak hozzá az utazás gördülékeny kényelméhez vagy éppen egy nedves úton milyen tapadást is érhetünk azzal el.

A legpraktikusabb mindebben, hogy olyan tesztekbe tekinthetünk bele, amelyeket azon emberek tapasztalatai alapján állítottak össze, akik az adott abroncsot a való életben kipróbálták és egy valós képet tudnak adni annak használatáról. A tesztek kész tények elé állítanak minket és konkrét adatokat közölnek velünk, de nem gondolkodnak helyettünk, hanem nekünk kell eldöntenünk, hogy végül melyik mellett is maradunk. Lehet, hogy annyira nem ásunk mélyre a tulajdonságok kiválóságának keresésében, de akkor is nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy az autónkon lévő abroncsok milyen tulajdonságokkal is vannak felruházva. Lehet, hogy a hivatalos leírás nem tartalmazza az adott gumi tapadását nevdes időben vagy esetleg az érték, ami fel van tűntetve, az nem felel meg a valóságnak száz százalékban. Azon tesztek, amiket az interneten tekinthetsz meg, nem nyers gyári adatokat tartalmaznak, hanem személyes véleményt, amely a tieddel is biztosan pászolni fog.

Végezetül azt tudjuk ajánlani, hogy mielőtt felszerelkeznél gumiabroncsok terén akár télire, akár a nyári hónapokra, tekintsd meg, hogy melyik márka is rendelkezik azokkal a teljesített kritériumokkal, amelyekre neked szükséged lenne.
2013.11.04.

Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink