Téli elővigyázatosság

Az autóra egy kicsit jobban oda kell figyelni télen. Megfelelő abroncsot kell beszerezni, hogy a közlekedés biztonságos legyen. Van néhány hasznos tanács, amit nem árt tudni, ezt osztjuk meg most cikkünkben minden autóvezetővel és autótulajdonossal.



Először is kezdjük a kocsi karbantartásával. Mivel esténként az autók általában nincsenek használatban, és olyankor nagyon hideg van, oda kell figyelni bizonyos dolgokra. Fel kell készülni a dérre és az esti havazásra is. Érdemes a szélvédőt kartonpapírral betakarni, így sok kellemetlenséget elkerülhet. Az ablakmosótartályt fagyálló folyadékkal töltse meg és ellenőrizze az ablaktörlőket is. Nagy segítség lehet egy jégoldó spray, vagy egy szélvédő kaparó. Ezek nélkül nehezebb lenne a reggeli indulás. Alacsony hőmérséklet hatására csökkenhet az akkumulátor teljesítménye. Nézze meg ezt is. A nagy hideg hatására az autó világítása is károsodhat, próbálja ki, hogy működik-e. Fagy hatására a motorolaj besűrűsödhet, ellenőrizze a viszkozitási indexét. Nézze meg, hogy van-e elegendő fagyálló folyadék a hűtőrendszerben. Az autót hagyja sebességben és ne húzza be a kéziféket, mert befagyhat. Télen a jég miatt sózzák az utakat, ezért érdemes a kocsit rendszeres mosni, mert a só nagyon korrozív hatású.



Érdemes téli abroncsokat is beszerezni. Minden esetben, olyan gumit vegyen, mely meg felel autójának. A felszerelést a biztonság érdekében bízza szakemberre, hisz neki megfelelő eszközei vannak a művelethez és pontosabban meg tudja oldani. Téli abroncsot akkor érdemes venni, mikor már a hőmérséklet tartósan 7 °C alatt van. Ugyanis e felett nem működik normálisan és balesetveszélyes is lehet. Északi abroncsot csakis szélsőséges körülményekre érdemes vásárolni, például ha sízni megy a hegyekben. A mi utjainkon nem működik optimálisan. Hegyi utakra vagy váratlan havasára jó még a hólánc is. Érdemes hóláncot a csomagtartóban tartani, hisz segítségével az autó visszanyeri megfelelő hajtóerejét. A szöges abroncsról annyit kell tudni, hogy a futófelületen kis fémdarabkák vannak, így nagyobb tapadást eredményez havas és jeges utakon. Használatát viszont szabályozták.



Aki tanácstalan abban, hogy pontosan milyen gumit vásároljon, az kérhet segítséget a Gumi Expo munkatársaitól is az ügyfélszolgálati elérhetőségeken keresztül.


2013.09.30.



Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink