Tévhitek téli autózáskor

Csak jégen, havas úton csúszkál az autó:

A nyári gumiabroncsok tapadása a hidegebb hónapok beköszöntésével lecsökken, ilyenkor nő a balesetveszély. A téli gumiabroncsok speciális összetételüknek köszönhetően rugalmasabbak, így sokkal jobban tapadnak a nyári abroncsokéhoz képest, jobban ellenállnak a változó időjárásnak, az abroncsok összetétele puhább. Tehát a téli gumiabroncsok mindenképpen nagyobb biztonságot nyújtanak száraz, hideg időben, akkor is ha az úton nincsen hó, illetve jég.

Sok pénzbe kerül egyszerre két garnitúra gumiabroncsot tartani:

Nagyon fontos dolog betartanunk azt a fontos szabályt, hogy mindig az évszaknak megfelelően használjuk a gumiabroncsainkat. Ha ezt betartjuk és időben átszereltetjük téli- és nyári gumiabroncsainkat, akkor mindkét garnitúra gumink élettartama megnő.Nagyon fontos továbbá betartanunk, hogy az éppen nem használt garnitúra gumiabroncsainkat megfelelően tároljuk. A téli gumiabroncsoknak a sós, latyakos út nem kedvez, élettartamukat megrövidíti, ezért mindenképpen érdemes rendszeresen megtisztítani őket.

Ha óvatosan, illetve lassan vezetek, nem fontos, hogy téli- vagy nyári gumiabronccsal közlekedem:

Az autó sebességétől függetlenül a fékút másfélszer olyan hosszú lehet, ha nem megfelelő gumiabroncsot használunk. Továbbá, ahogy az időjárás hűl, a kerekek guminyomása is csökken. Ez azt jelenti, hogy a gumiabroncsok tapadása is romlik, továbbá a autónk fogyasztása is jelentősen emelkedni fog.

Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink