Autó gumi hírek

Téligumi teszt 2015

    Ebben az évben is megrendezték a magyar téligumi-tesztet a Hungaroringen található tanpályán. Ennek a tesztnek a lényege, hogy a magyar vásárlók hazai környezetben született eredmények alapj ..

Tovább

ADAC téli gumi teszt

    Az osztrák autoklub az idén a városi kisautókra méretezett 165/70R14 T és a középkategóriájú autókon lévő 205/55R16 H sebességindexű autógumikat tesztelték. A 165/70R14 T méretben 16 au ..

Tovább

Firestone Winterhawk 3 téli gumiabroncs

    Firestone  Winterhawk 2 Evo és a Firestone Winterhawk 2V Evo gumiabroncsokat váltja fel. Új futómintázat jellemzi: nagyobb számú mintaárkok kerültek kialakítása, valamint optimalizált merevs ..

Tovább

Infinity téli gumiabroncsokról

Infinity INF-049 téli gumiabroncs    Aszimmetrikus mintázatú téli gumi. Budget, de leginkább a pár évvel ezelőtt kialakult superbudget kategóriás téli gumiabroncs. Fő jellemzői között szerepel, ..

Tovább

Michelin Alpin 5 téli gumiabroncs

    A Michelin Alpin 5 téli gumiabroncs 27 különböző méretben és indexben kapható a piacokon 195/65R15 mérettől 225/55R17 méretekig. Az új Michelin Alpin 5 téli gumiabroncs két csúcstechológi ..

Tovább

A Pirelli téli gumiabroncsokról II.

Pirelli Scorpion Winter téli gumiabroncs:Forgásirányos mintázatú téli gumi. Modern, nagyteljesítményű SUV-okhoz ajánlott téli gumiabroncs. Maximális stabilitást és kezelhetőséget eredményez, h ..

Tovább

Continental ContiCrossContact Winter

    Aszimmetrikus mintázatú téli SUV gumiabroncs. A Continental ContiCrossContact Winter téli gumiabroncs fejlesztői egy újonnan szabadalmazott számítógépes eljárással határozták meg a különb ..

Tovább

A Pirelli téli gumiabroncsokról

Kijelenthető, hogy a Pirelli téli gumiabroncsai minden útfelületen kiválóan teljesítenek, legyen szó akár hóról, vizes és száraz útfelületről. Optimális teljesítményt és vonóerőt biztosít ..

Tovább

A Toyo gumiabroncsokról, Toyo téligumi III.

Toyo Open Country W/T:Aszimmetrikus mintázatú téli gumi. Városi terepjárókhoz crossoverekhez ajánlott nagy teljesítményű országúti használatra tervezett téli gumiabroncs. Biztonságos és könny ..

Tovább

A Toyo gumiabroncsokról, Toyo téligumi II.

Toyo Snowprox S953:    Forgásirányos mintázatú téli gumi. Közép- és felsőkategóriás autókhoz ajánlott nagyteljesítményű téli gumiabroncs. /60-/40 oldalfal magasságban kapható. Ezen gumiabro ..

Tovább

A Toyo gumiabroncsokról, Toyo téligumi mintáz

    A Toyo gumiabroncsok egyik fő előnye a kiemelkedő HIGH TECH japán technikának köszönhető. Az abroncsokat a legkorszerűbb technikai központban fejlesztik, majd a fejlesztések után a gumikat Eur ..

Tovább

Nankang téli gumi abroncs mintázatok II.

Nankang Winter Activa SL-6    Forgásirányos mintázatú téli gumi. Budget-alsókategóriás téli gumiabroncs. Fő jellemzői között szerepelnek a V-alakú forgásirányos mintázat, mely a kedvezőbb ko ..

Tovább

Nankang téli gumi abroncs mintázatok I.

Nankang Winter Activa SV-2     Forgásirányos mintázatú téli gumi. Budget- alsókategóriás téli gumiabroncs. Fő jellemzői között szerepelnek a forgásirányos V-alakú négy-csatornás mintázat, ..

Tovább

Hankook téli gumik széles választékban

    A hazai és az Európai piacon egyaránt jelentős mértékben nőtt az elmúlt években a Hankook abroncsok eladása mind a nyári mind a téli szegmensben. Folyamatosan bővülnek mintázatai, és mére ..

Tovább

Téli gumival nyáron III.

    Költséghatékony megoldás lehet, ha nem egyszerre cserérjük le a négy téli gumiabroncsunkat. Elég egyszerre csak két darab gumiabroncsra beruházni. Ugyanis nem számít ha a két tengelyen kül ..

Tovább

Téli gumival nyáron II.

    Mindenképpen ajánlatos az időjárásnak megfelelő gumiabroncsokat használnunk. Ha anyagi körülményeink nem teszik lehetővé, hogy prémium kategóriás nyári gumiabroncsokkal járjunk, akkor a k ..

Tovább

Nokian WR SUV 3 téli gumiabroncs ismertetője

Forgásirányos mintázatú téli gumiabroncs. A Nokaian WR G2 SUV téli gumiabroncsot váltja. Nagyobb teljesítmény, havas és jeges úton egyaránt jobb tapadás jellemzi. A sűrű lamellák és nagyteljes ..

Tovább

Téli gumival nyáron I.

Nagyon sokat hallani róla, az autószervizekben is mindig elmondják az autósoknak, azonban még mindig nagyon sokan vannak akik nyáron nem szereltetik le autójukról a téli gumiabroncsokat. Ezekkel a tél ..

Tovább

Melyik autóra, milyen gumiabroncs való? II.

    Előző cikkünk folytatásaként, most az Ultra nagyteljesítményű gumiabroncsokról ejtünk néhány szót (UHP: Ultra High Performance): Közép- és felsőkategóriájú, továbbá modern, sportos l ..

Tovább

Melyik autóra, milyen gumiabroncs való? I.

A gumiabroncsok kínálatában eligazodni nem egy egyszerű feladat, azonban vannak olyan szempontok, melyek figyelembe vételével biztosan elégedettek leszünk. Ezen írásunkban megismerkedhet a három fő ..

Tovább

Tévhitek téli autózáskor

Csak jégen, havas úton csúszkál az autó:
A nyári gumiabroncsok tapadása a hidegebb hónapok beköszöntésével lecsökken, ilyenkor nő a balesetveszély. A téli gumiabroncsok speciális összetételük ..

Tovább

Országok ahol kötelező a téligumi III.

    Cikkünk harmadik része nem csak a hegyekbe látogató téli sportok szerelmeseinek lehet hasznos, hanem a nagy számban külföldön dolgozóknak is sok információt tartalmaz. Érdelemes odafigyelni a ..

Tovább

Országok ahol kötelező a téligumi II.

Előző cikkünkben Magyarország és északi szomszédjaink hó helyzetét elemeztük, most a déli terület közlekedési szabályaira hívjuk fel olvasóink figyelmét.
Horvátország: Téli útviszonyok köz ..

Tovább

Országok ahol kötelező a téligumi használata

    Talán furcsának tűnhet, hogy a nyár küszöbén már a téli abroncsokról írunk, de a téli sportok szerelmeseinek ezek az információk bármikor hasznosak lehetnek. Írásunkból tájékozódhat h ..

Tovább

Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS)

Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer (Tire Pressure Monitoring System, röviden: TPMS)
Az Európai Unió döntése alapján 2014. novemberétől, csak olyan személyautók hozhatók forgalomba, melyeket abronc ..

Tovább

Michelin CrossClimate bemutatása 2.

    A Michelin CrossClimate gumiabroncs három technológia ötvözéséből épül fel. A futófelületbe kerülő optimális tapadást nyújtó innovatív gumikeveréknek köszönhetően az anyag rugalmass ..

Tovább

Michelin CrossClimate bemutatása 1.

2015 májusában kerül be az európai piacra, a Michelin csoport új nyári gumiabroncsa, mely télen is használható. A Michelin CrossClimate gumiabroncs újdonsága abban rejlik, hogy a nyári gumiabroncsok ..

Tovább

A Porsche Macant Hankook gumiaval szerelik

A Porsche Macan kisterepjáró autókat  a Hankook  felsőkategóriás Hankook Ventus S1 Evo2 SUV abroncsokkal szerelik. A 18" és 19"-os méretű gumik a magyarországi Hankook gumigyárban készülnek. A te ..

Tovább

Apollo gumiabroncs gyár hazánkban

Apollo gumiabroncs gyár hazánkban
Az Apollo Tyres Ltd. elmondása szerint Magyarországon épül  majd fel az új, Indián kívüli első beruházásuk. Az észak-magyarországi Gyöngyöshalász közelében ..

Tovább

Az új UNIROYAL MS PLUS 77 téli gumiabroncs

Az Uniroyal MS plus 77 téli gumi az Uniroyal MS plus 66 gumiabroncs utódja. Közép- felső- és SUV gépjárművekhez ajánlott abroncs.
Spanyolországban a chestei tesztpályán tesztelték többek között ..

Tovább

Új téli gumi mintázatok

A 2013-as év is hozott néhány újdonságot a téli mintázatok terén. Minden abroncsgyártó folyamatosan fejleszti abroncsait, javítja annak tulajdonságait, ill. teszteli termékeit a téli szezon előtt ..

Tovább

Miért lett nyerő a Continental TS850?

 Az abroncsok piacra dobása után sokan szinte cápaként csapnak le azokra, és alig várják, hogy kipróbálhassák. Van aki amatőrként teszteli és írja le a véleményét, de olyan is van, aki minden

..

Tovább

A legajánlottabb nyárigumik

Az igen elismert német autóklub, az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) idén is kiadta a nyárigumi tesztjét. Számos gumi nagy sikereket könyvelhetett el, köztük a Hankook, a Kingstar, a Toyo, ..

Tovább

Dunlop siker 2013-ban

A híres német autóklub, az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), több mint negyven éve tesztel különböző gumiabroncsokat, s ez alól az idei év sem maradhatott ki. A 2013-as teszt során számt ..

Tovább

Milyen eredményt hozhat ki egy abroncs teszt?

Az emberek nem fordítanak mindig kellő figyelmet az abroncs tesztekre, hanem igyekeznek inkább a legolcsóbb gumikat beszerezni és azokat használják az adott időszakban. Aki igényesebb, az szeretné elk ..

Tovább

2013-as téligumi teszt! Tippek és tanácsok!

 Lassan közeledünk a 2013-as téli szezon kezdetéhez, amely magával vonja a kezdődő készülődést a nyárigumikról télire való cserére. Ilyenkor mindenki az akciókat vadássza és igyekszik a lehe

..

Tovább

2013 ADAC gumiabroncs tesztje


A méltán híres német autóklub idén is elvégezte, majd publikussá tette az idei év nyári gumi tesztjét. A több évtizede gumiabroncsokat vizsgáló intézet nagy megelégedéssel zárta a tesztet, ug ..

Tovább

Gumiabroncs felszerelési tippek

Mielőtt nekilátnánk a gumiabrocs cserének, meg kell tudakolnunk, hogy milyen méretű gumiabroncsra lesz szükségünk, ugyanis ugyanolyan méretű gumiabroncsot kell választanunk, amilyet az előtt haszn ..

Tovább

Mi a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk?

Az emberek általában lusták illetve a lehető legkevesebb felesleges pénzt szeretik kidobni az ablakon. Ezen két tényezőnek köszönhetően előfordulhat, hogy a nyári gumit fent hagyják az autón akko ..

Tovább

Meglepően jó eredmény a 2013-as ADAC teszten!


Az ADAC német autóklub már több tíz éve végez gumiteszteket annak érdekében, hogy a gépkocsivezetők egy reális képet kaphassanak arról, hogy egyik - másik abroncs mennyire is felel meg a normá ..

Tovább

Tudnivalók a téli és a nyári gumiabroncsokról

 Minden autós tudja, hogy nagyon fontos az idejében történő átállás a nyárigumiról a téligumira, illetve a téli abroncsról a nyárira. Ha beköszönt az a bizonyos 7 fok, akkor búcsút kell inten

..

Tovább

Téli gumival nyáron

Bizonyára sokan próbálunk úgy spórolni a gumikon, hogy nyáron is a téli gumikkal közlekedünk, de gondoljunk bele: megéri a biztonságot kockáztatva spórolni?

Először is fontos tudni azt, hogy a té ..

Tovább

Új vagy használt autógumi?

Rengeteg autós töprengett már azon, hogy vajon melyiket éri meg jobban beszerezni, a hasznát vagy az új abroncsot? Egyértelmű választ nehéz adni a kérdésre, de ami biztos, hogy használt gumi olcsó ..

Tovább

Hankook W442, avagy a téligumik legjobbjai

Hankook W442, Barum Polaris/Barum SnoVanis, Matador MP52 Nordicca, avagy a téligumik legjobbjai
Vezetés szempontjából a telet a hideg, a havas, jeges, csúszós út, az alacsony hőmérséklet, és a latyak ..

Tovább

ADAC téligumi teszt 2013, 225/45R17 méretben

• 2. teszt: 225/45 R 17 H


Ebben a kategóriában pedig 15 gumiabroncs mérhette össze képességeit, ahol 4 minta kapott jó minősítést.

•  Continental Conti Winter Contact TS850 bizonyított a legjobba

..

Tovább

ADAC téligumi teszt 2013, 185/60R15 méretben

Az ADAC német autóklub idén két méretben tesztelte a téli gumiabroncsokat: 185/60 R 15 T és 225/45R17 H.

1.teszt: 185/60 R 15 T

    Ebben a kategóriában 17 téli gumiabroncs mérte össze tulajdo ..

Tovább

Gumiabroncs gyártók véleménye a DOT számról

CONTINENTAL állásfoglalás

    Amikor egy fogyasztó olyan abroncsot vásárol a kereskedésekben, melynek az oldalfalán feltüntetett gyártási dátum legalább egy évnél régebbi időpontot mutat, nyu ..

Tovább

Az abroncsok tárolása, kopása és öregedése

Az gumiabroncsok nagy szerepet töltenek be az autó közlekedésében. A rossz minőségűk balesetveszélyesek lehetnek. Fontos odafigyelni a megfelelő tárolásra, hisz nyáron a téli gumit nem használjuk ..

Tovább

Téli elővigyázatosság

Az autóra egy kicsit jobban oda kell figyelni télen. Megfelelő abroncsot kell beszerezni, hogy a közlekedés biztonságos legyen. Van néhány hasznos tanács, amit nem árt tudni, ezt osztjuk meg most cikk ..

Tovább

Az abroncsok cseréje

 A gumiabroncsokat idővel le kell cserélni. De hogy ezt minél inkább kitoljuk, cserélhetjük az abroncsokat egymás között is. Hogy miért? Cikkünkből megtudod!

 

 Lévén, hogy az autó vagy a motor

..

Tovább

A legjobb gumiabroncs márkák

A gumiabroncsok az autók egyik fontos kellékei. Ezek biztosítják az erőátvitel az út és a jármű között. Éppen ezért fontos, hogy minősége jó és az autóhoz megfelelő legyen. Ebben a cikkben e ..

Tovább

Mit érdemes átnézni a kocsin nyaralás előtt?


Hivatalos felmérések szerint Európában több mint az emberek fele indul saját autójával nyaralni, kirándulni, vagy csak kimozdulni egy-egy hétvégére, kicsit messzebb attól a településtől, ahol é ..

Tovább

Defektmentes abroncs - létezik ilyen?

Bizonyára is veled is előfordult már, hogy haladtál kocsiddal és egyszer csak durrr… defektes lett a gumiabroncs és nem tudtál még a legközelebbi parkolóba sem eljutni. Kellemetlen helyzet, ám bár ..

Tovább

Nagy probléma a gumiabroncsok tárolása?

Megvan már a téli valamint a nyári gumi is a kocsidra, de nem tudod, hogy miként kellene   azokat helyesen tárolni, és főleg hol? Sokan vannak ebben a nehéz helyzetben, nekik is javasoljuk, olvassák ..

Tovább

A gumiabroncsok használatáról

 A gumiabroncsok használatáról általában: ami soha ne maradjon ki!

 

Sokan tudnak úgy általában arról, hogy ha nagyot fékez az autóvezető, akkor a gumiabroncs kopik és egyenlőtlen lesz, valamint h

..

Tovább

A gumiabroncsok kiválasztása

Mit kell szem előtt tartani?Mindenki legalább egyszer kerül abba a helyzetbe, hogy gumiabroncsot legyen szükséges vásárolnia. Ilyenkor jönnek azok a kérdések, hogy: mi alapján válasszak, melyek a le ..

Tovább

Gumi - a biztonságon vezetés nélkülözhetetlen

Egy jó gumi életeket menthet, ha hirtelen kell fékeznünk, vagy ha nagyon hosszú útra készülünk. Szinte minden családban van már legalább egy autó. Így a kocsi használata már nem luxus, s a hozz ..

Tovább

Gumiabroncs kopások

Amennyiben a gumiabroncs futófelülete rendellenesen kopik bizonyos esetekben nem megfelelő abroncsnyomásra utal.
• Ha az abroncs futófelületének két szélén jelentkezik erős kopás az arra enged kö ..

Tovább

Aquaplaning - vízen való felúszás

Amikor a gumiabroncs és az útburkolat közötti vizet nem lehet kiszorítani, vízen való felúszás következik be. A vízréteg növekedik az abroncs előtt, majd meghaladja az abroncs nyomását, ezáltal ..

Tovább

Hol kötelező a téligumi?

Magyarország:

Bár volt rá parlamenti kezdeményezés, hazánkban egyelőre nem vezették be a téligumi kötelező használatát. Viszont a közútkezelő az időjárási és útviszonyok függvényében egye ..

Tovább

Téli gumi tipusok

Ezt a típusú abroncsot hó abroncsnak, avagy lamellás abroncsnak is szokás nevezni (az abroncs gumi anyagában jelen lévő több száz redő avagy lamella miatt, amelyek jobb mozgékonyságot biztosítanak ..

Tovább

Néhány jó tanács a gumiabroncsok használatáho

Javaslatok a téli gumi és nyári gumi használatával kapcsolatban :- Gumiakat az évszaknak megfelelően  váltani kell,a tartósan +7 fok alatti vagy feletti hőmérsékletnél- Fontos, hogy a nyári gumi ..

Tovább

A megfelelő téli gumi kiválasztása

Mindig ügyeljünk a gépjármű gyártója által ajánlott előírásokra. Fontos, hogy figyelembe vegyük, milyen méretet ajánl a gyártó gépjárművünkre. Vegyük figyelembe a gumiabroncs terhelhetős ..

Tovább

Mit jelentenek az autógumin a jelölések


pl : Hankook K425 Kinergy 205 / 55 R 16 91H DOT0613


Hankook : abroncs gyártó
K425 Kinergy : mintázat
205 : a gumiabroncs futófelületének szélessége mm-ben
55 : az abroncs magassága (a futófelület száz ..

Tovább

Hankook fejlesztés


A Hankook Tire Magyarország Kft. jelentős fejlesztésbe kezdett a magyarországi gyártókapacitásának növelése érdekében. Új rácalmási gyáregységének építését 2012 őszén megkezdte, ezzel je ..

Tovább

Mikor kell a nyári gumit lecserélni


Az autógumik átszerelésének idejét (mind téli és nyári szezonban) sosem lehet pontos időponthoz kötni. Az idei évben az elhúzódó téli időjárás miatt a szezon igencsak kitolódik. A meteorológ ..

Tovább

Minden harmadik autó már szenvedett kátyúkárt


A fővárosban futó autók vannak a legnagyobb veszélyben. A kátyúk okozta kár miatt az adott útkezelőnél lehet reklamálni.
A hazai autósok közel 30 százaléka már hajtott bele kátyúba a magyarors

..

Tovább

Gumikerék története


A gumikerék megalkotásához a kereket találták fel őseink elsőként. Krisztus előtt 3000 körül keletkezett mezopotámiai okiratokban szerepel elsőként a kerék.
A gumi a majáktól és az aztékoktó ..

Tovább

A magyar gumiipar története


A magyar gumiipar története a reformkorra és a kiegyezés utáni évekre vezethető vissza. Már az 1840-es években működött Pesten a mai Baross utcában a Kölle és Jung cég „ruganymézga” gyára, ..

Tovább

A gumiabroncs története

A skót állatorvos, John Boyd Dunlop találta fel az első levegővel töltött vagy pneumatikus gumiabroncsot 1888-ban. Dunlop gumi tömlőket szerelt fa kerekekre és az illesztési felületet vastag vászon ..

Tovább
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink