Michelin CrossClimate bemutatása 2.

    A Michelin CrossClimate gumiabroncs három technológia ötvözéséből épül fel. A futófelületbe kerülő optimális tapadást nyújtó innovatív gumikeveréknek köszönhetően az anyag rugalmassága lehetővé teszi, hogy a gumi kitöltse az útfelület apró egyenetlenségeit, hidegben és melegben egyaránt. 
    Optimális tapadással bír minden évszakban, legyen szó havas, vizes, vagy száraz útfelületről.A futófelület alá beépített új innovatívkeverék az üzemi felmelegedés csökkentésével az üzemanyag-takarékosságra hat pozitívan. Csökkentett üzemanyag fogyasztással rendelkezik, mely az újgenerációs, szilika alapú adaléknak köszönhető, nedves tapadása pedig kivétel nélkül minden méreteben jelesen vizsgázott. A Michelin CrossClimate gumiabroncs egy egyedi V alakú futómintázattal, továbbá új, önzáró 3D lamellákkal rendelkezik. Az új futómintázat optimális tapadást tesz lehetővé havas felületen, az oldalirányú erők ellensúlyozására a futófelület középső részén a gumiblokkok speciális szöget zárnak be, míg a hosszirányú erők ellensúlyozása érdekében a vállzóna blokkjai nagyobb szöget zárnak be. Az új V mintázatú futófelülethez tartozó új önzáró 3D lamellák (hullámos formájú, különböző vastagságú, komlex geometriájú mély lamellák) havas úton növelik az abroncs vonóerejét. A függőleges és oldalirányú hullámos lamellák önzáróak, ezáltal merevebbé teszik a futófelületet, ezáltal a mintázat stabilabbá válik mind fékezésnél, mind gyorsításnál, mind pedig kanyarodásnál. Ezek ismeretében elmondható, hogy a kormányzás pontosabb lesz, a menetteljesítmény száraz felületen javul. Az innovatív technológiák kombinációja, és a vállzónába beépített EverGripTM technológia kitűnő havas felületi tapadást, száraz felületen pontos kormányozhatóságot, valamint hosszú élettartamot tesznek lehetővé. 
    A ferde élű gumiblokkok optimális tapadást, nagyobb fékhatást biztosítanak száraz útfelületen. Az innovatív futóelemekből mély csatornák épülnek, így az abroncs teljesítménye havas felületen is optimális (vonóerő és fékezés).
(15.16.17)


Vissza a hírekre
Információk
Akciók
Vásárlási segítség
Partnereink